News55

Liberalerna: Högteknologiska toaletter till äldre

Artikelbild
Kaori Hitomi examines the bide built in a"washlet" during her visit to a Tokyo showroom of Toto Ltd. on Sept. 29. 1998. Toto is the creator of world's first electronic toilet and the dominant force in Japan's market but its near-monopoly position hasn't saved it from being bruised by crushing recession. (AP Photo/Koji Sasahara)
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 feb. 2017

Ann-Katrin Åslund (L), ledamot i Stockholms kommunfullmäktige, föreslår att man skaffar så kallade japanska toaletter till vård- och omsorgsboenden i Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Liberalernas Ann-Katrin Åslund föreslår att man ska starta ett försök med japanska toaletter på några av Stockholms vård- och omsorgsboenden.

De japanska toaletterna är en slags bidétoalett som assisterar användaren med tvättning och torkning av de intimare kroppsdelarna.

– Jag vill se mer modern äldreomsorg som med hjälp av nya hjälpmedel stärker den äldres möjlighet att klara sig själv. För många är det jobbigt att vara beroende av att någon annan torkar en och tvättar en, säger Ann-Katrin Åslund (L), ledamot av kommunfullmäktige.

I Danmark och Norge har man redan infört japanska toaletter i äldreomsorgen. En förutsättning för att försöken ska kunna starta i Sverige är att de äldre samtycker till att prova bidétoaletten.

     FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS