News55

Malmö FF förstör svartabörsbiljetterna

Artikelbild
Ulf Bengtsson
Ulf Bengtsson
Uppdaterad: 29 sep. 2015Publicerad: 29 sep. 2015

Folk som säljer sina biljetter över inköpspriset får dem makulerade. – Vi är arrangörer av det här evenemanget och vill inte ha ockerpriser på våra biljetter, säger Madeleine Svensson, biljettansvarig hos Malmö FF.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På onsdagen spelar Malmö FF mot Real Madrid i Champions League. Biljetterna till matchen tog slut efter 1,5 timmes försäljning. Medlemmarna rasade över att de inte fick någon plats på arenan. Bara några timmar efter fanns det biljetter på olika sajter till försäljning. Just nu sitter det två personer och scannar nätet.

– När vi vet att biljetter går för överpris så makulerar vi dem, säger Madeleine Svensson.

– Då får biljettinnehavarna tillbaka sina pengar. Alltså priset av vad biljetterna kostade vid den vanliga försäljningen.

När man tittar i dag kostar en ståplatsbiljett 3 900 kronor, en sittplats på långsidan 5 900 kronor.

Påstår att överskott går till soppkök

– Så här får det inte gå till. De som köpt sin biljett svart får streckkoden på biljetten avaktiverad så de kommer inte in på området, säger Madeleine Svensson.

Det är sajterna Ticketbis.com och Blocket som säljer biljetter, men de dyra biljetterna kan vara totalt värdelösa vid matchstart imorgon.

– Våra medlemmar välkomnar detta initiativ. Vi har informerat biljettköparna om vad som gäller och vi tolererar inte något överpris.

ANNONS

För att kringgå detta försöker en del säljare säga att deras överskott ska gå till soppkök, Unicef elller andra ideella organisationer.

– Det tror vi inte på, säger Madeleine Svensson.

“Struntar i att polisanmäla”

Biljetterna ligger fortfarande ute på nätet. Samtidigt jagar Malmö FF:s personal vidare för att hitta svartabörshandlarna.

      LÄS MER: Matchguide MFF- Real Madrid

Rekordet just nu på biljettfronten är 17 VIP-platser till Malmö FF- Paris SG med Zlatan. Där är budet nu 19 961 kronor för en biljett.

– Det är inte klokt, och vi fortsätter leta efter biljetter där folk tjänar stora pengar.

Att intresset är otroligt stort visar även att en del folk säljer biljetter trots att de inte har några. “Erik” betalade 4 400 kronor för en biljett till Madridmatchen. Han swishade över pengarna till säljaren. Sen var det slut på deras kommunikation.

ANNONS

– Jag får väl ta det som läropengar, säger “Erik”.

– Jag struntar i att polisanmäla saken. Det är kört.

Biljetter till bortaklacken finns också till försäljning, och de biljetterna har inte Malmö FF någon kontroll över. Hittills har ett 30-tal biljetter makuleras, och arbetet fortsätter till matchstart.

LÄS MER: Vad hade hänt om Stockholm var Malmö?

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS