Många pensionärer går miste om tusenlappar varje månad - News55
Annons
Annons

Många pensionärer går miste om tusenlappar varje månad

Uppdaterad: 2017-05-10 09:37

Att vända på varenda krona är vardag för många av Sveriges pensionärer. Trots det är många äldre inte medvetna om att de har rätt till bostadstillägg, rapporterar Aftonbladet.

– Det finns ett anmärkningsvärt stort antal personer som går miste om bostadstillägget för pensionärer, säger Linda Nygren på Pensionsmyndigheten.

Annons
Annons

5 090 kronor i månaden, skattefritt. Så mycket kan du som pensionär gå miste om för att du inte har ansökt om bostadstillägg. Trots att många äldre kämpar för att överleva på en liten pension är det många som inte vet att de har rätt till flera tusen extra i månaden, det rapporterar Aftonbladet.

– I höstas gjorde vi ett utskick till 10 000 pensionärer med information om bostadstillägg på liknande sätt. Det var också ett urval av de som vi tror skulle kunna vara berättigade. Även om myndigheten inte vet exakt vilka personer det handlar om så vet de ganska väl vilken typ av pensionär det handlar om, säger Linda Nygren på Pensionsmyndigheten till Aftonbladet.

      LÄS MER: 300 000 pensionärer drabbas av nya pensionsregler

100 000 äldre går miste om bostadstillägget

Från den dagen du fyller 65 kan du ansöka om bostadstillägg. Som mest kan du få 5 090 kronor i månaden, och beloppet varierar beroende på den sökandes kostnader för boende, månatlig inkomst och eventuella tillgångar, skriver Aftonbladet. Och enligt Pensionsmyndigheten rör det sig om drygt 100 000 personer som i dag har rätt till bostadstillägg men som inte har ansökt hos myndigheten.

Linda Nygren hoppas att fler ska ansöka om tillägget.

Annons
Annons

– För pensionärerna med lägst inkomster blir bostadstillägget i många fall helt avgörande för ekonomin. Och det är en växande grupp, avslutar hon.

Om du vill veta mer om bostadstillägget, är osäker på om du har rätt att ansöka eller vill få information om hur du går tillväga, besök Pensionsmyndighetens hemsida.

       FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Många pensionärer går miste om tusenlappar varje månad Många pensionärer går miste om tusenlappar varje månad