Mitt i coronakrisen - så gör SVT om tablån - News55
Annons
Annons

Mitt i coronakrisen – så gör SVT om tablån

Uppdaterad: 2020-03-29 12:10

SVT sjösätter en särskild dagtidssatsning med anledning av coronaviruset.

Annons
Annons

SVT gör nu en särskild satsning i sin tablå riktad mot de riskgrupper. Tv på dagtid görs om och programpunkterna får en värd i form av Micke Leijnegard, känd för att bland annat leda “Mästarnas mästare”.

Annons
Annons

“Vi kanske inte har något mirakel till svar, men vi vill dra vårt strå till stacken med en tydlig satsning i SVT1 till de vi nu särskilt behöver värna och ja, få att stanna hemma: våra medmänniskor som befinner sig i riskgrupperna för Corona-viruset. Våra äldre och alla med nedsatta krafter att stå emot viruset”, skriver Eva Beckman, programdirektör, och Jan Helin, mediedirektör, i ett pressmeddelande. 

Dagen kommer att börja med morgongymnastik med Sofia Åhman. Därefter väntas kära återseenden som exempelvis “Skärgårdsdoktorn” och “Saltön” följt av en brittisk serie i landsbygdsmiljö, “Father Brown”. SVT kommer också att sända en matiné varje dag. Dagens guidas alltså framåt av Leijnegard.

Klara filmtitlar är bland annat ”En enkel till Antibes” med Sven-Bertil Taube, ”Så som i himlen” med Mikael Nyqvist, ”7 miljonärer” med Suzanne Reuter och Loa Falkman samt ”Miraklet i Viskan” med Rolf Lassgård och Ingvar Hirdvall. Komedier såsom ”Jönssonligan på Mallorca” med Gösta Ekman, Birgitta Andersson och Ulf Brunnberg utlovas också.

Efter filmerna kommer SVT att sända Karantän-tv, vilket är en speciell satsning om hur man hanterar vardagslivet i skuggan av coronaviruset.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Mitt i coronakrisen – så gör SVT om tablån Mitt i coronakrisen – så gör SVT om tablån