Postens förslag kan slå hårt mot äldre - News55
Annons
Annons

Postens förslag kan slå hårt mot äldre

Uppdaterad: 2019-09-07 17:05

7 av 10 seniorer är negativa till förslaget att posten ska få två dagar på sig att dela ut brev, istället för en. Det visar en opinionsundersökning från Demoskop.

Annons
Annons

– Ett sådant förslag kan få stora konsekvenser för många äldre människor som idag är beroende av en god och snabb postservice för att få mediciner och andra viktiga försändelser hemskickade, skriver SPF Seniorernas förbundsordförande Christina Rogestam i en debattartikel på organisationens hemsida.

      LÄS MER: Fler seniorer bör synas i TV

Två dagar är rimligt

SPF Seniorerna har medverkat i en demoundersökning som visar att 69 procent av de tillfrågade som är 65 år eller äldre anser att det är ganska dåligt eller mycket dåligt med förslaget att posten ska få längre tid på sig att dela ut brev och paket.

Avgörande med god postservice för äldre

Även om Christina Rogestam välkomnar att frågan om god postservice lyfts ställer hon sig frågande till hur förslaget kan komma att påverka de äldre.

– För många seniorer framförallt på landsbygden är det helt avgörande med en god postservice. Många äldre har inte heller tillgång till internet, vilket gör att det inte är ett alternativ att ersätta posten med digitala tjänster, konstaterar Christina Rogestam.

     FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Postens förslag kan slå hårt mot äldre Postens förslag kan slå hårt mot äldre