News55

Robert Gustafsson: "Jag har alltid velat bli äldre än vad jag är"

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 19 dec. 2016

Komikern och skådespelaren Robert Gustafsson, 51, var under lördagen på besök i Nyhetsmorgons studio för att tala om premiären av filmen "Hundraettåringen som smet från notan och försvann" - och om att åldras i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under lördagen gästade skådespelaren Robert Gustafsson programmet “Nyhetsmorgon”  i TV4. Han talade bland annat om sin kommande film “Hundraettåringen som smet från notan och försvann” där han spelar huvudrollen Allan Karlsson.

Men samtalet kretsade också mycket kring Robert Gustafssons tankar om att åldras, något som enligt honom själv är allt annat än farligt, det skriver Expressen.

      LÄS MER: Barbro “Lill-Babs” Svensson: “Att åldras i Sverige är fantastiskt”

“Jag har alltid velat bli äldre än vad jag är”

– Jag har alltid velat bli äldre än vad jag är, ända sedan jag var tonåring eller barn, säger han i “Nyhetsmorgon”.

Robert Gustafsson berättar att han sedan barnsben har uppskattat att både umgås med personer som är äldre än honom själv och att han alltid har tyckt om tanken på att själv åldras. Ålder är också kopplat till en människas erfarenhet – människor som har viktiga uppgifter ser han ofta som äldre än honom själv, även fast så kanske inte är fallet.

– Jag tror fortfarande att de som spelar i Tre Kronor, i ishockeylandslaget, är äldre än vad jag är, säger han.

Under samtalet tyckte också Robert Gustafsson till om unga politiker.

ANNONS

– Jag har alltid haft svårt för unga uttryck, blivit generad när jag tittar på unga människor som uttalar sig om saker. Unga politiker är det värsta jag vet, säger Robert Gustafsson i “Nyhetsmorgon”.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS