News55

Stor efterfrågan på ekonomiskt stöd bland kvinnor

Artikelbild
STOCKHOLM. 20090318.
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 07 sep. 2016

Många har det knapert på ålderns höst, något som bland annat märks av genom att allt fler äldre vänder sig till stiftelser och bidrag för att få det att gå ihop ekonomiskt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På tio år har antalet pensionärer som lever under EU:s fattigdomsgräns nästan fördubblats och över 150 000 kvinnor i Sverige lever på en pension under fattigdomsgränsen.

Detta är något som Fredrika Bremer Förbundet, som har hand om olika stiftelser och årligen delar ut stipendier, märker av.

– Allt fler är i behov av ekonomiskt stöd, vi har sett en mycket högre efterfrågan och får in fler ansökningar till de bidrag och stipendium som delas ut, säger Louise Lindfors, nytillträdd stiftelsestrateg på förbundet.

      LÄS MER: Ingvar Kamprad skänker miljoner till äldre

“Otroligt provocerande”

– Vi delar i första hand ut pengar till ensamstående, äldre kvinnor med högre utbildning. En grupp som än idag ofta har svårt att få ihop det ekonomiskt.

Även om Sverige är i framkant när det kommer till jämställdhetsfrågor tjänar exempelvis en genomsnittlig man 3,6 miljoner kronor mer under sin livstid än den genomsnittliga kvinnan.

– Det är så otroligt provocerande och det här bidrar så klart till att det blir knapert på ålderns höst för många kvinnor, vilket vi kan se hos oss, säger Louise Lindfors.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS