Svårt cancersjuk 75-åring lurades av telefonbolag - News55
Annons
Annons

Svårt cancersjuk 75-åring lurades av telefonbolag

Uppdaterad: 2015-10-01 11:19

Göran Andolf är bara en av över hundra som lurats av telefonbolaget 4ones fula säljmetoder den senaste månaden, rapporterar SVT Nyheter.

 

Annons
Annons

Agnes Andolf berättar i SVT Nyheter om hur hon upptäckte att hennes pappa Göran Andolf blivit uppbunden på ett långt företagsabonnemang. Avtalet baserades på att han haft en liten enskild firma som han inte hunnit avregistrera. Efter ett enda telefonsamtal där Göran inte var riktigt medveten om vad som sagts är han alltså ofrivillig företagskund – utan ångerrätt – samtidigt som han vårdas för sin svåra cancer på ett vårdhem i Täby.

      LÄS MER: Så här undviker du att bli lurad

Telefonbolaget hävdar att man har ett inspelat avtal men Göran Andolf menar att det tillkommit efter en oseriös övertalning där han inte varit helt medveten om vad som sagts. Han minns att det bland annat handlade om en rabatt på några hundralappar.

Över hundra anmälningar senaste månaden

– Frågan är hur länge jag lever, säger Göran Andolf till SVT Nyheter. Och jag har ganska gott om pengar så det är rätt likgiltigt för mig att tjäna några hundra.

Göran är bara en av många äldre med små företag som drabbats av 4one. På bara några månader har företagit anmälts mer än 100 gånger.

      LÄS MER: Så känner du igen en bluffaktura

Mattias Grafström, VD för Telekområdgivarna, säger att 4one är det mest oseriösa bolag han stött på:

Annons
Annons

–Under mina 17 år i den här branschen har jag nog inte sett något som är så utstuderat och som skapar så höga kostnader för enskilda personer som det här.

4one försvarar sig med att man tidigare haft oseriös personal och att man numera säger sig ha ”nolltolerans mot oklara säljmetoder”.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Svårt cancersjuk 75-åring lurades av telefonbolag Svårt cancersjuk 75-åring lurades av telefonbolag