News55

Svenska vreden mot Oscarsgalan - hedrade inte Michael Nyqvist

Artikelbild
Oslo 20120118.
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 05 mars 2018

När Oscarsgalan i sitt årliga In memoriam skulle hedra årets avlidna skådespelare var inte Michael Nyqvist med. Vilket har väckt vrede runt om i världen, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På söndagen gick årets Oscarsgala av stapeln i Los Angeles. En tradition är att skådespelare som gått bort under det gångna året hedras i en In Memoriam. Men Michael Nyqvist som medverkat i en rad amerikanska filmer nämndes inte, vilket fick många tittare att gå i taket, skriver Expressen.

“Varför nämndes inte den svenska skådespelaren Michael Nyqvist under minnesstunden? Dåligt!”, skriver en person på Twitter.

      LÄS MER: Michael Nyqvist blev en del av den svenska folksjälen

”Jag är förbannad” skriver en annan, och fortsätter: ” Skämtar ni med mig? Han var med i John Wick, The girl with dragon tattoo och Mission impossible. Och ni glömmer bort honom?”

När Michael Nyqvist dog förra sommaren förra sommaren spreds nyheten över världen skriver Expressen. Hans död kom som en chock för allmänheten eftersom den älskade skådespelaren hade hållit sin sjukdom, lungcancer, hemlig.

Michael Nyqvist blev 56 år.

      LÄS MER: De lämnade oss under 2017

Även Aftonbladet uppmärksammar den utbredda ilskan mot att skådespelaren inte nämndes under minnesceremonin. Tidningen skriver att den nya zeeländske journalisten Tim Wilson ifrågasätter galans val att inte ta med Nyqvist. ”Det gör mig sorgsen att en så underbar konstnär som han inte uppmärksammas offentligt och blir ihågkommen”, twittrar han, skriver Aftonbladet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS