Svenska vreden mot Oscarsgalan - hedrade inte Michael Nyqvist - News55
Annons
Annons

Svenska vreden mot Oscarsgalan – hedrade inte Michael Nyqvist

Uppdaterad: 2018-03-05 11:30

När Oscarsgalan i sitt årliga In memoriam skulle hedra årets avlidna skådespelare var inte Michael Nyqvist med. Vilket har väckt vrede runt om i världen, skriver Expressen.

Annons
Annons

På söndagen gick årets Oscarsgala av stapeln i Los Angeles. En tradition är att skådespelare som gått bort under det gångna året hedras i en In Memoriam. Men Michael Nyqvist som medverkat i en rad amerikanska filmer nämndes inte, vilket fick många tittare att gå i taket, skriver Expressen.

Annons
Annons

“Varför nämndes inte den svenska skådespelaren Michael Nyqvist under minnesstunden? Dåligt!”, skriver en person på Twitter.

      LÄS MER: Michael Nyqvist blev en del av den svenska folksjälen

”Jag är förbannad” skriver en annan, och fortsätter: ” Skämtar ni med mig? Han var med i John Wick, The girl with dragon tattoo och Mission impossible. Och ni glömmer bort honom?”

När Michael Nyqvist dog förra sommaren förra sommaren spreds nyheten över världen skriver Expressen. Hans död kom som en chock för allmänheten eftersom den älskade skådespelaren hade hållit sin sjukdom, lungcancer, hemlig.

Michael Nyqvist blev 56 år.

      LÄS MER: De lämnade oss under 2017

Även Aftonbladet uppmärksammar den utbredda ilskan mot att skådespelaren inte nämndes under minnesceremonin. Tidningen skriver att den nya zeeländske journalisten Tim Wilson ifrågasätter galans val att inte ta med Nyqvist. ”Det gör mig sorgsen att en så underbar konstnär som han inte uppmärksammas offentligt och blir ihågkommen”, twittrar han, skriver Aftonbladet.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Svenska vreden mot Oscarsgalan – hedrade inte Michael Nyqvist Svenska vreden mot Oscarsgalan – hedrade inte Michael Nyqvist