News55

Utgav sig för att vara hemtjänst – stal från pensionär

Artikelbild
En kvinna i 90-årsåldern har på ett fult sätt blivit bedragen på en stor summa pengar.
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 04 okt. 2016Publicerad: 04 okt. 2016

En kvinna utgav sig vara från hemtjänsten när hon besökte en 90-årig dam. I själva verket var hon en bedragare som bestal pensionären på pengar. - Det här är inte ett ovanligt tillvägagångssätt bland tjuvar, säger Michael Hesselberg, inre befäl vid polisen i Karlskrona till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I måndags knackade det på den äldre damens dörr i centrala Karlskrona. När hon öppnade möttes hon av en person som sade sig komma från hemtjänsten. Besökaren fick då komma in i lägenheten.

“Glömt något i bilen”

      LÄS MER: Falsk elektriker lurade åldringar

Under besöket var de ute på den äldre kvinnans balkong då besökaren sade att hon glömt något i bilen som hon måste hämta, men hon kom aldrig tillbaka.

Kontanter försvann

Efter händelsen upptäckte den äldre kvinnan att kontanter saknades.

– Damen är tagen men oskadd och mår efter omständigheterna bra, men eftersom hon ser dåligt har det varit svårt för oss att få ett bra signalement på bedragaren, säger Michael Hesselberg, inre befäl vid polisen i Karlskrona till News55.

      LÄS MER:  Advokatsamfundets Anne Ramberg kritiserad för uttalande om äldre

ANNONS

Tillvägagångssättet allt vanligare

Det har blivit allt vanligare att bedragare utger sig för att komma från hemtjänsten för att ta sig in hos de äldre. I helgen drabbades även en kvinna i Oskarshamn av en liknande händelse. Vi det tillfället stals ingenting, men en anmälan om försök till stöld gjordes.

– Det är viktigt att de äldre ber om att få se legitimation på personen som utger sig för att komma från hemtjänsten, det ska hemtjänstpersonalen alltid ha med sig. Om man misstänker att det är något fel kan man alltid ringa till kommunen för att dubbelkolla vem personen är, säger Michael Hesselberg till News55.

Polisen utesluter inte att det kan röra sig om samma personer som utför bedrägerierna.

– Det är inte omöjligt att de åker från stad till stad för att begå de här brotten, avslutar Michael Hesselberg.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS