News55

Varning för pensionsbluffen - fondföretag kapar sparares bank-id

Artikelbild
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 25 feb. 2016

Företaget Lundstedt Fond & Finans misstänks lura av människor deras bank-id för att på så sätt placera om deras pensionspengar. Nu har företaget polisanmälts för 2 000 fall av dataintrång.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Företaget Lundstedt Fond & Finans i Malmö misstänks lura av folk deras bank id-koder för att på så sätt flytta spararnas PPM-pengar till andra fonder och därigenom tjäna pengar i provision.

Pensionsmyndigheten och Konsumentverket misstänker att tusentals personer har blivit bank id-kapade av Lundstedt Fond & Finans och fått sina pensionspengar flyttade i smyg. Det skriver dinapengar.se

      LÄS MER: Krav skärps för pensionsfondsbyte

Polisanmälda för 2 000 fall av dataintrång

Pensionsmyndigheten har polisanmält företaget Lundstedt Fond & Finans för 2 000 fall av grovt dataintrång.

Företaget bedriver sedan flera år en aggressiv telefonkampanj där man är mycket påstridig och inte nöjer sig förrän man lyckats lura av den uppringde dennes bank id-kod. Därefter använder Lundstedt Fond & Finans koden för att flytta över spararnas pensionspengar till blandfonden GFG Fund SICAV – Global-Medium Risk Fund bakom dennes rygg. Denna fond har av försäljaren påståtts gått bra när utvecklingen i själva verket gått stadigt nedåt.

      LÄS MER: Ny bedrägeriform – låtsas vara från Pensionsmyndigheten

“Lägg på luren”

ANNONS

Rasmus Bjälkeson, ansvarig för fondadministrationen på Pensionsmyndigheten, har ett enda råd om Lundstedt Fond & Finans ringer:

–Lägg på luren.

Konsumentombudsmannen förbjuder Lundstedt Fond & Finans bland annat att uppge att de förvaltar fonder när så inte är fallet, att påstå att staten tar ut en särskild avgift för premiepensionen vilket inte stämmer och att fonden går bra vilket även detta är lögn. Totalt hotas Lundstedt Fond & Finans av vite på 4,5 miljoner kronor.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS