Vem räddade 93-årige Olof från att frysa ihjäl? - News55
Annons
Annons

Vem räddade 93-årige Olof från att frysa ihjäl?

Uppdaterad: 2018-02-20 13:57

På väg för att tända ljus på sin hustrus grav föll 93-årige Olof Karlsson och blev liggande i snön i två timmar. Ängeln i nöden blev en ung man som till slut räddade Olof Karlssons liv, skriver Aftonbladet. Men vem är den okända hjälten?

Annons
Annons

Det var i lördags änkemannen Olof Karlsson besökte sin hustrus grav för att tända ett ljus på kyrkogården i Kisa i Östergötland.

Annons
Annons

Det var också dagen innan Olof Karlssons 93:e födelsedag. Snön hade fallit och gjorde det svårt att ta sig fram. Olof Karlsson har svårt att gå och använder sig av rullator. Sista biten fick han kämpa sig fram med käpp. Sedan föll han, skriver Aftonbladet.

– Någonting hände så jag körde på huvudet. Jag kunde inte ta mig upp, säger den nyblivne 93-åringen, till tidningen.

      LÄS MER: Vilsen man hämtad av fjällräddare

Låg i snön i två timmar

Olof Karlsson lyckades inte resa sig. Han försökte åla sig fram till en lyktstolpe. Han hade varm jacka och vantar på sig, skriver Aftonbladet, men blev ändå liggande på marken i två timmar.

Det var då den räddande ängeln, en yngre okänd man dök upp.

– Rätt som det var när jag kravlade stod han framför mig. Han sa någonting om att han kunde hjälpa mig upp. Jag svarade: ”Ja tack”, säger Olof Karlsson till Aftonbladet.

Den ungen mannen hjälpte 93-åringen upp på fötter och tände sedan ljuset på hustrun Gerds grav. Sedan gjorde ynglingen Olof Karlsson sällskap hela vägen tillbaka till äldreboendet där Olof bor. Nu söker Olof Karlsson hjälten som räddade honom.

– Jag vet inte vem det var. Vi presenterade oss aldrig för varandra, men han räddade mitt liv, säger Olof Karlsson till Aftonbladet.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Vem räddade 93-årige Olof från att frysa ihjäl? Vem räddade 93-årige Olof från att frysa ihjäl?