News55

Ingrid, 93, riskerar att vräkas

Artikelbild
STOCKHOLM 20071107
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 18 okt. 2016

Ingrid, 93, hotas av vräkning efter att hon bestridit en hyreshöjning. – Jag har ju inte misskött mig, bara ifrågasatt, säger hon till tidningen Hem & Hyra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den fastighet som Ingrid, 93, har bott i sedan 1957 bytte nyligen ägare till det privata företaget Chinese Student House. Företaget hotar nu Ingrid med vräkning efter att hon vägrat att skriva på två nya kontrakt, rapporterar Expressen.

Det första kontraktet innebar att Ingrid skulle hjälpa till att städa trapphuset.

      LÄS MER: Isabella blev sambo med morfar Svend Aage, 91

“Det är ärekränkande”

– Det är ärekränkande. Varför ska en person som är 93 år gammal börja med trappstädning? I vilket syfte? Till vilken nytta?, säger Ingrid till tidningen Hem & Hyra.

Snart kom ännu ett kontrakt med en hyresökning på tio procent som Ingrid bestred bland annat med hjälp av Anna Nykvist på Hyresgästföreningen.

– Jag blir så förbannad, stackars lilla dam som råkar ut för detta. Att höja hyran med 10 procent när snittet i Hagfors var en höjning på 0,7 procent är inte bara totalt oskäligt – utan dessutom ogiltigt. För att skicka ut en hyreshöjning på det här sättet är ett brott mot förhandlingslagen och kan ge skadestånd, säger Anna Nykvist till Hem & Hyra.

      LÄS MER: Plundrades av sina assistenter

ANNONS

“Det här är ett brott”

Efter att Ingrid hade bestridit hyreshöjningen kom en ny överraskning i form av ännu ett brev där Ingrid krävdes på den hyresökningen hon inte hade betalat, 2 000 kronor, och där hon meddelades att hon kan komma att vräkas.

Ägaren av Chinese Student House, Florin Balan, sade till Hem & Hyra att han inte tycker att de har gjort något fel.

– Vi anser att vi gjort rätt och går vidare, vi särbehandlar inte någon beroende på om det är kvinnor, män eller hur gamla de är utan det är samma regler för alla.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS