Agnes, tio år, yngsta mästerkocken nånsin - vilken femmrättersmiddag! - News55
Annons
Annons

Agnes, tio år, yngsta mästerkocken nånsin – vilken femmrättersmiddag!

En ljuvlig final, sa jurymedlemmen Tina Nordström om sista omgången av Sveriges yngsta mästerkock i TV4 i kväll.

En ljuvlig vinnare, säger jag!

Tioåriga (!) Agnes Fredriksson lagade en femrättersmiddag på några timmar så elegant att de vuxna stjärnkockarna i studion blev alldeles lyriska.

Annons

Säkert plockade Agnes också poäng på sin bedövande charm och personlighet.

Agnes Fredriksson vann ”Sveriges yngsta mästerkock 2019”.

Agnes är den yngsta finalisten nånsin i tävlingen. Tio år och fullfjädrad kock, herrejösses!

Man blir alldeles stum när man ser hur avancerat de här barnen uppträder vid spisen. Och man hade gärna sett mer av hur de bär sig åt. Inte minst i kväll, när själva hantverket kom helt i skuggan av tårar och dramaturgiskt inklippta intervjuer och kommentarer. Plötsligt stod t.ex. en vacker trattkantarellsoppa framför juryn. Hur hade den andra finalisten, Amanda, lagat den, eller för den delen de andra fina finalrätterna? Det fick man inte en vink om.

Och om jag ska gnälla lite till, så undrar jag om det var nödvändigt att med militär tidsexercis driva barnen till tårar. Produktionen gnuggade säkert händerna – “bra TV”… – men de pressade barnen?

Å andra sidan har juryn – Tina Nordström, Danyel Couet och Paul Svensson – hanterat de tävlande småkockarna med imponerande varsamhet och vänlighet.

Kul har det varit hela vägen. Och medan jag väntar på nästa säsong funderar jag oroligt på om jag skulle kunna laga tioåriga Agnes femrättersmiddag ens hälften så bra…

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

 1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

 1. april 2020 (1)
 2. mars 2020 (8)
 3. februari 2020 (7)
 4. januari 2020 (4)
 5. december 2019 (8)
 6. november 2019 (6)
 7. oktober 2019 (4)
 8. september 2019 (5)
 9. augusti 2019 (7)
 10. juli 2019 (8)
 11. juni 2019 (9)
 12. maj 2019 (7)