News55
Detta är en sponsrad artikel

Ät smörrebröd i stan, inte på Kastrup

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 25 apr. 2018Publicerad: 25 apr. 2018

Kastrup är trevligt, och pubar, restauranger, barer och snabbmatställen ligger vägg i vägg. Men det saknas en riktigt bra smörrebrödskrog.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fick en timme över i dag på Copenhagen Airport, som är flygplatsens högtidliga namn. Sjönk förväntansfullt ner vid bardisken på Aamans, som är den enda krogen här ute som är specialiserad på smörrebröd.

Men listan var kort.  Bara en handfull av den danska nationalstoltheten. Jag tog tre – sill, råbiff och kycklingsallad – som skulle betinga ett “paketpris”, vilket inte skedde.

Aamans vill, enligt egen utsago, “revitalisera” smörrebröden. Varför då? undrar jag. När det inte blir bättre än så här.

Nå, de smakade… – hyggligt. Inte mer. Men ölen var kall och den hemkryddade snapsen utmärkt.

Trevlig serveringspersonal var det också. Men det hade varit klädsamt om de rodnat i alla fall en aning när de bar fram en Cointreau till kaffet, som man hade mage att ta 176 svenska kronor för. Är inte alkoholen skattebefriad på den här flygplatsen?

Dåligt var det alltså inte – men nästa gång jag är i Köpenhamn njuter jag av de underbara smörrebröden inne i stan istället. På Kanal Kaféen, Gröften, Ida Davidsen, Slotskaelderen, Tivolihallen eller någon av de andra klassikerna.

ANNONS