News55
Detta är en sponsrad artikel

Bästa receptet på bästa desserten!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 31 juli 2017Publicerad: 31 juli 2017

När jag serveras den här desserten skämmer jag alltid ut mig. Ser nämligen till att serveringsfatet är helt tomt, för att inte säga renskrapat. SÅ god är den!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pavlova heter den, den finns både här och var på krogar och fik, men ingenstans är den så oemotståndlig som hemma hos vår kompis Christin. Hon har i sin tur hämtat receptet från Svenska Dagbladets tidigare kulturchef, författaren Ingmar Björkstén.

Så vi kör med kulturvarianten. Den smälter i gommen, jag lovar!

4 äggvitor

1 tsk vitvinsvinäger

2 dl socker

1 msk majsmjöl alt. potatismjöl

2 dl vispgrädde

ANNONS

några frukter, t.ex. kiwi, eller bär, t.ex. jordgubbar

Gör så här:

Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt hälften av sockret i omgångar.

Blanda majsmjöl med resten av sockret och vispa ner det i äggvitorna i omgångar.

Vänd ner vinäger. Smeten ska bli seg.

Klipp ut en cirkel av smörpapper, ungefär så stor som en vanlig tallrik. Lägg den på bakplåt och forma smeten på den till en hög, rund bulle. Grädda i 150 grader i sju minuter. Sänk temperaturen till 100 grader och grädda vidare i ytterligare 1 ½ timme. Stäng av ugnen och låt “bullen” stå kvar tills den svalnat.

När den är kall dekorerar du den med vispad grädde och frukt eller bär.

Sen bjuder du in mig. Tack, tack…

ANNONS

 

ANNONS