Befria mig från allt segt surdegsbröd! - News55
Annons
Annons

Befria mig från allt segt surdegsbröd!

Kan någon förklara den hejdlösa hajpen kring surdegsbröd för mig?

Numera kan man ju knappt få tag i ett gammaldags, hederligt, (onyttigt?) långfranska eller formbröd.

 

Annons

Senast i dag köpte jag ett formfranska med vallmofrön. Drömde om ett gott, klassiskt bröd, med frasiga kanter och mjällt innanmäte, att bre massor med smör på och toppa med Lulles leverpastej eller en skiva gravlax. Och visst såg det gott ut:

Men pyttsan! Denna 35-kronorslimpa från saluhallen visade sig vara det vanliga surdegseländet – med seeega kanter och gummiartat inkråm.

Överallt braverar man med att man bakar på surdeg. Till och med knäckebrödet. Vem har bett om det? Vad ska det vara bra för? Varför finns det inte surdegsfritt bröd att köpa? (Be mig inte baka själv, för det kan jag inte.)

Jag fattar ingenting.

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

  1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

  1. augusti 2019 (6)
  2. juli 2019 (8)
  3. juni 2019 (9)
  4. maj 2019 (7)
  5. april 2019 (4)
  6. mars 2019 (7)
  7. februari 2019 (7)
  8. januari 2019 (7)
  9. december 2018 (10)
  10. november 2018 (6)
  11. oktober 2018 (8)
  12. september 2018 (8)