News55

Det går inte att misslyckas med lax...

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 20 aug. 2018Publicerad: 20 aug. 2018

Inte så tokigt i kväll: Ost- och senapsbakad lax med rostade grön- och rotsaker.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vill du ha receptet? Vassego:

Skär medelstora bitar av lök, vitlök,  jordärtskockor, den grova rotdelen av blomkål och broccoli, paprika och tomat. Lägg i en form, fukta med olivolja, salta och rör runt. Kör de grova rotsakerna 15 minuter på hög värme i ugn, tillsätt sen resten och rosta ytterligare c:a 25 minuter.

Rör ihop smetana eller crème fraiche (inte light!) med riven ost och en tesked av vardera fransk och svensk senap. Täck portionsbitar av lax (lätt saltade och pepprade) med röran och gratinera i separat form i ugnen med en smörklick samtidigt som grönsakerna. Ställ in formen med laxen när grönsakerna är halvfärdiga. Ta ut den när innertemperaturen på fisken är 50 grader.

Toppa med ruccola e.d. och ös skyn från laxskålen över alltsammans.

Lax är underbart – och går ju att variera på hundra olika sätt. Det här var nog ett av de bättre!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS