Det går inte att misslyckas med lax... - News55
Annons
Annons

Det går inte att misslyckas med lax…

Inte så tokigt i kväll:

Ost- och senapsbakad lax med rostade grön- och rotsaker.

Annons

Vill du ha receptet? Vassego:

Skär medelstora bitar av lök, vitlök,  jordärtskockor, den grova rotdelen av blomkål och broccoli, paprika och tomat. Lägg i en form, fukta med olivolja, salta och rör runt. Kör de grova rotsakerna 15 minuter på hög värme i ugn, tillsätt sen resten och rosta ytterligare c:a 25 minuter.

Rör ihop smetana eller crème fraiche (inte light!) med riven ost och en tesked av vardera fransk och svensk senap. Täck portionsbitar av lax (lätt saltade och pepprade) med röran och gratinera i separat form i ugnen med en smörklick samtidigt som grönsakerna. Ställ in formen med laxen när grönsakerna är halvfärdiga. Ta ut den när innertemperaturen på fisken är 50 grader.

Toppa med ruccola e.d. och ös skyn från laxskålen över alltsammans.

Lax är underbart – och går ju att variera på hundra olika sätt. Det här var nog ett av de bättre!

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

  1. juni 2019 (5)
  2. maj 2019 (7)
  3. april 2019 (4)
  4. mars 2019 (7)
  5. februari 2019 (7)
  6. januari 2019 (7)
  7. december 2018 (10)
  8. november 2018 (6)
  9. oktober 2018 (8)
  10. september 2018 (8)
  11. augusti 2018 (7)
  12. juli 2018 (9)