Kvällsmacka med rökt fisk och äpple - News55
Annons
Annons

Kvällsmacka med rökt fisk och äpple

Så lätt det kan vara att ligga på plus hemma en hel kväll: servera en kanongod macka!

Rökt fisk, senapsdressing, syrligt äpple och inlagd rödlök på grovt rågbröd. Märkvärdigare behöver det inte vara.

Annons

Råkade ha en fin rökt makrill hemma, men det går lika bra med böckling. Gör så här:

Smöra en skiva danskt rågbröd. Lägg på rensad rökt fisk. Blanda lika delar hovmästarsås (färdigköpt går bra) och majonnäs (helst Rydbergs klassiska) och häll över fisken. Toppa med stavar av syrligt äpple och skivad rödlök, gärna picklad, vilket betyder inlagd: lägg löken en timme i en ett-två-tre lag, alltså ättika-socker-vatten. Garnera med dill eller smörgåskrasse och strö över grovmald svartpeppar.

En läckerbit till kvällspilsnern. I all enkelhet.

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

  1. juni 2019 (5)
  2. maj 2019 (7)
  3. april 2019 (4)
  4. mars 2019 (7)
  5. februari 2019 (7)
  6. januari 2019 (7)
  7. december 2018 (10)
  8. november 2018 (6)
  9. oktober 2018 (8)
  10. september 2018 (8)
  11. augusti 2018 (7)
  12. juli 2018 (9)