Obligatoriskt på midsommarbuffén... - News55
Annons
Annons

Obligatoriskt på midsommarbuffén…

Bara ett litet midsommar-ps:

Våra gäster skulle vända i dörren om inte den här stod på bordet – varje år!

Annons

Marinerad böckling. Enkelt. Gott. Snapsvänligt. Rensa ett par böcklingar noga. Lägg i en skål hackat syrligt äpple, hackade inlagda rödbetor, hackad färsk gul lök och några matskedar kapris. Tillsätt 1 dl olivolja, 2 msk rödvinsvinäger, 1 msk senap, pressad citron, salt och peppar. Rör runt och vänd sen ner bitarna av böckling. Klart. Servera med hårt bröd och gärna ovannämnda dryck.

Kan f.ö. ätas alla andra helger också. För att inte säga alla andra dagar. Skål och kram!

 

 

Annons

En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

  1. juli 2018 (5)
  2. juni 2018 (7)
  3. maj 2018 (6)
  4. april 2018 (9)
  5. mars 2018 (10)
  6. februari 2018 (7)
  7. januari 2018 (6)
  8. december 2017 (11)
  9. november 2017 (8)
  10. oktober 2017 (12)
  11. september 2017 (7)
  12. augusti 2017 (9)