Sallad och rosé på stranden i Nice - ska vi träffas där i slutet av april? - News55
Annons
Annons

Sallad och rosé på stranden i Nice – ska vi träffas där i slutet av april?

Skimrande minnesbild i novembermörkret: en sallad, en grillad fisk och ett glas rosé i solljuset på en strandrestaurang i Nice.

Nästa år kan den bli verklighet: News55 tar oss dit!

Annons

Den här bilden togs för ett par år sen, och jag längtar mig hela tiden nästan fördärvad tillbaka till Frankrike, och kanske speciellt matens, dryckens och ljusets förlovade stad, Rivierans pärla Nice.

21-25 april arrangerar News55 en gastronomisk resa dit. Jag ska med – välkommen du också!

Vi blir ett litet sällskap på c:a 20 personer som under ledning av frankrikesvensken Kenneth Adenskog – han har bott halva året i Nice i nio år – får upptäcka okända små kvarterskrogar och gastronomiska tempel, gå på vingård och matmarknad och lära oss många hemligheter om den här härliga staden.

Min första resa till Nice ägde rum för runt 30 år sen. Det var en gruppresa med ICA-Kuriren, och vi togs bl.a. till en helt osannolik krog som drev av en urgammal tant och där man satt och åt fantastisk sydfransk husmanskost bland gamla bildelar. Tanten lär inte finnas kvar, men Kenneth har lovat att ta oss till andra spännande ställen.

Och en resa till franska Rivieran måste föstås också innehålla ett antal timmar på nån av de fina strandkrogarna nedanför Promenade des Anglais. Där serveras ofta alldeles utmärkt mat, och där kan man sträcka ut sig i solstolar och doppa sig i Medelhavet efter måltiden.

Vi bor ett par minuters promenad från stranden, några kvarter bakom klassiska hotellet Negresco:

Medelhavsmaten lär ju vara rena hälsokuren med allt gott grönt, fisk, skaldjur och den fina olvoljan. Men den legendariska franska löksoppan ska vi förstås inte missa!

Som sagt: jag längtar redan. Vill du följa med, så bokar du hos Apollo. Välkommen!

 

Ta genvägen till Nice hemliga pärlor med News55

Läs mer om vårt spännande program under resan här

Pris per person från:19.800kr i dubbelrum. Klicka här och boka hos Apollo

Det är en begränsad grupp på max 20 personer gäller först till kvarn.

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

 1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

 1. februari 2020 (6)
 2. januari 2020 (4)
 3. december 2019 (8)
 4. november 2019 (6)
 5. oktober 2019 (4)
 6. september 2019 (5)
 7. augusti 2019 (7)
 8. juli 2019 (8)
 9. juni 2019 (9)
 10. maj 2019 (7)
 11. april 2019 (4)
 12. mars 2019 (7)