"Han hade lätt till en vits och ett skratt" - News55
Annons
Annons

“Han hade lätt till en vits och ett skratt”

Jag spelade fotboll tillsammans med Bosse Larsson. Det gjorde också bland andra Ulf Elfving och Sven Melander. Tillsammans minns vi Bosse Larsson, en trevlig prick som få.

Annons
Annons

Jag spelade fotboll tillsammans med Bosse Larsson. Det var i TV-laget. Det riktiga TV-laget, Bengt Bedrups TV-lag. Ett lag som åkte landet runt och i drygt 40 års tid spelade 555 matcher och spelade in över 100 miljoner kronor till välgörande ändamål.

Bosse var en av fyra AIK:are i laget. De var Niklas Strömstedt, Ted Åström, Kurre Andersson (före detta AIK och  fotbollsproffs i Italien), och så Bosse.

Bosses AIK-engagemang ledde till att han bland annat spelade in AIK-valsen från 1929, på skiva, tillsammans med Kjell Wigren och Bröderna Lindqvist. En låt som fortfarande förekommer i AIK-sammanhang vid högtidliga tillfällen.

Jag ringde upp några kamrater från fotbolls tiden i TV-laget. Först backkollegan Ulf Elfving:
– Bosse lirade ytter. Han hade en något udda löpstil. Sprang lite bakåt med överkroppen och utåt med fötterna. Men fort och ibland fick han med sig bollen. Han var alltid på gott humör. Både på plan och i omklädningsrummet.

Och just Bosses glada humör, hans öppna och tillmötesgående sätt mot alla människor, är något som alla återkommer till. Han hade lätt till en vits och ett skratt.

Annons
Annons

Han var inte rädd för förändringar och för att prova på nya saker. Sven Melander behövde ingen större övertalningsinsats för att få med Bosse på den numera klassiska Ballongdansen i Nöjesmaskinen i SVT, hösten 1982. De hade ”lånat” idéen från ett engelskt tv-program. Och de frivilliga, lättklädda herrarna var: Sven Melander, Lasse Åberg och Bosse Larsson. Många tittare höll på att sätta kaffet i halsen den kvällen. Och Sven Melander minns ännu hur det var.
– Bosse var en glad och rolig jävel. Han tvekade inte en sekund på att vara med i Ballongdansen. Jag minns Aftonbladets löpsedel den kvällen: ”Nakna kändisar i tv ikväll”.

Sven Melander fortsätter, berättar om det vi nog alla som kände honom kan skriva under på, att Bosse alltid var på gott humör och lättsnackad. En gång efter en TV-lagsmatch, hamnade Bosse och Sven mitt emot varandra på banketten. Med vid bordet var också ett antal sponsorer. Bland dem en äldre dam som Bosse livligt konverserade. Sven däremot ville gärna vara ifred och var mycket tystlåten. Till slut sade damen:
– Det är väldigt, väldigt roligt och trevligt att få träffa dig Bosse Larsson. Men du Sven Melander, som är så rolig i TV, du är så tråkig privat.

Bosse skrattade tydligen så att tårarna rann.

En glad, omtyckt och trevlig prick har lämnat oss. Nu blir det lite trevligare i himlen.

Populära erfarna tankar

 1. Varför handlar inte EU-valet om politikernas slöseri?

  Bara en liten vecka kvar till EU-valet. Dags att bestämma sig: vem ska jag rösta på? Parti eller...

  Aina Bergvall
 2. Välkommen till News55 - nyhetsportalen för dig med livserfarenhet

  Jag och min kollega Fredrik Lundberg startade News55 som en reaktion på den åldersfixering som...

  Artur Ringart
 3. Vi som finns kvar minns Åke Cato med glädje för hans humor

  ”Mitt namn är Åke Lennart Cato. Jag är född den 18 oktober 1934 i Malmö. Den 1 juni 1960 bör...

  Leif Schulman
 4. När blir man för gammal för att skaffa hund?

  Skaffa hund eller inte? När blir man egentligen för gammal för att skaffa sig en hund? Det är...

  Pia Erlandsson
 5. Fråga barnen i stället för att ta dem som gisslan

  ”Yo ma jag tor jag chillar i stan – har allt stuff hos padre är det ok?” Så löd ett sms...

  Kattis Ahlström
Visa fler erfarna tankar
Annons
Annons
Läs nästa artikel “Han hade lätt till en vits och ett skratt” “Han hade lätt till en vits och ett skratt”