News55

Misstänkt slagsmål på äldreboende - 93-åring till sjukhus

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 05 feb. 2016Publicerad: 05 feb. 2016

Dottern: – Jag är väldigt upprörd och ledsen över att min pappa ska behöva utsättas för detta.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

UPPLANDS-BRO. Det var tidigt på morgonen den 20 januari en städare på Norrgårdens äldreboende hittade den snart 94-årige mannen liggandes i korridoren, det står i en anmälan till IVO som hans dotter upprättat. Mannen fick föras med ambulans till Danderyds sjukhus.

– Läkaren konstaterade en liten blödning på hjärnan, fraktur på ansiktsben och två framtänder var utslagna. Handen fick de sy, berättar dottern Unni Hedblom, till News55.

      LÄS MER: Bristen på vårdplatser fortsätter döda patienter inom äldrevården

– De sa på sjukhuset att farsan hade blivit nedslagen.

Ingen sett eller hört någonting

Vad som egentligen hände den där morgonen på äldreboendet verkar ingen veta. Men en polisutredning pågår. På äldreboendet har “ingen sett någonting”. Enligt enhetschef Ann-Sofie Sundman är det enbart Unni Hedbloms far och en annan man på boendet som är inblandade.

– Ingen har sett eller hört någonting förutom de två män som är inblandade i detta, säger hon, till News55.

      LÄS MER: Outbildad personal på äldreboende – kvinna låg utan vätska och mat i två dagar

ANNONS

“En plats där gamla ska få vård”

Unni Hedblom har reagerat starkt på det som hänt.

– Jag är väldigt arg, upprörd och ledsen att min pappa som har jobbat från ålder femton till 85 ska utsättas för detta på sin ålders höst, dessutom på ett ställe där de gamla ska få vård och känna sig trygga.

Hennes 93-årige far har nu flyttats till ett nytt boende och placerats i ett litet rum. Det har varit många turer mellan boenden och bestämmelser och Unni Hedblom berättar om bollandet mellan biståndshandläggare och stafettläkare.

      LÄS MER: Ingegerd har flyttats mellan sju olika vårdhem på två år

– De säger en sak, sedan ringer de och säger någonting annat. Det enda jag nu hoppas är han kan få bo vid Kungsängen – han känner till området och där finns ett torg där vi kan sitta och äta glass.

“Vi barn måste hålla reda på allting”

Efter vad hon upplevt ser hon att äldrevården har brister.

ANNONS

– Samordningen fungerar ju inte och det är vi barn till de gamla som måste hålla reda på allting. Då undrar jag hur det är för de äldre som inte har några anhöriga.

På Norrgårdens äldreboende har beslut fattats om att göra en anmälan till IVO, detta för att klargöra eventuella brister i verksamheten.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS