News55

Ingen dusch på över en vecka för äldre

Artikelbild
STOCKHOLM 2015-03-01
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 30 juni 2016Publicerad: 30 juni 2016

Flera av de boende på äldreboendet Hällsjöhemmet i Borlänge fick vid ett flertal tillfällen under våren inte duscha på över en vecka.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Flera äldre personer som bor på ett äldreboende i Borlänge fick inte duscha på en veckas tid.

De som bor på äldreboendet Hällsjöhemmet i Borlänge ska få duscha åtminstone varje vecka. Men vid åtta tillfällen under våren fick de äldre klara sig utan dusch.

Enligt SVT Nyheter Dalarna kan ingen av de chefer som ansvarar för verksamheten kommentera hur det kommer sig att de äldre inte fått duscha och vad man ska göra för att det inte ska hända igen.

I boendets avvikelserapporter uppger avdelningschefen att det bland annat handlar om personalbrist och brist på rutiner.

      LÄS MER: Personal på äldreboende anmäld för slag mot kvinna

Även andra brister på boendet

“De som inte hinner få dusch under veckan ska alltid få duscha först under nästkommande vecka”, skriver avdelningschefen.

– Det är naturligtvis inte ok. Bor man på ett särskilt boende så måste man få stöd och hjälp att sköta sin hygien, säger Pia Vinrot som är verksamhetschef för ordinärt boende i Borlänge kommun till SVT Nyheter Dalarna.

ANNONS

Även andra brister är rapporterade på Hällsjöhemmet i maj på grund av personalbrist. Vid ett tillfälle fick en av de boende äta sin lunch i nattlinne eftersom personalen inte hade tid för påklädnad och ytterligare en boende blev utan omvårdnad på förmiddagen och blev inte påklädd förrän klockan 13:30. Vid insatser med laxering fick två äldre inte hjälp i tid till toaletten och blev kvar i sina sängar.

      Club55: Få koll på hälsan via Hälsotest XL till bästa pris hos Werlab

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS