News55

Jonas magkänsla räddade äldre man

Artikelbild
En cykliskt klämdes under en skåpbil i en olycka i Malmö på morgonen och fick allvarliga, men ej livshotande, skador. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 18 okt. 2016Publicerad: 18 okt. 2016

Jonas Nordmark anade oråd när han hittade en påse med orörda matlådor utanför en lägenhet. Jonas magkänsla kan ha räddat en äldre mans liv.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jonas Nordmark jobbar för Attendo hemtjänst i Östersund och det var när Jonas var ute på en av sina rundor och besökte vårdtagare som han lade märkte till en påse med orörda matlådor utanför en lägenhet. När Jonas var på återbesök i huset nästa dag stod påsen fortfarande kvar, skriver Aftonbladet..

– Då började jag tänka att hade det hänt den här personen något då ingen varit ute och tagit hand om påsen, säger Jonas Nordmark till Öresunds-posten.

      LÄS MER: SPF Seniorerna: “Inför nolltolerans för fallolyckor”

Anade oråd

Jonas ringde polisen som kom till platsen. När de ropade in i brevinkastet fick de först ingen respons, men efter ett tag hördes ett dunkande. Polisen bröt upp dörren och i hallen låg en äldre man som var både medtagen och blödde från pannan.

Mannen fördes till sjukhus och Jonas fick beröm för sin insats.

“Man måste lita på sin magkänsla”

– De tyckte att jag gjort ett bra arbete och att jag hade varit uppmärksam. Det är kanske i och med mitt arbete inom hemtjänst som gör att jag lägger märke till detaljer.

ANNONS

– Man måste lita på sin magkänsla.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS