News55

Man på äldreboende klev ut genom fönster fyra gånger på en månad

Artikelbild
STOCKHOLM 2014-08-04
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 24 feb. 2016Publicerad: 24 feb. 2016

Fyra gånger på en månad har en man försvunnit från sitt äldreboende. Trots att personalen tog bort alla handtag lyckades mannen bryta upp ett fönster och kliva ut, det står i en lex Sarah-anmälan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

JOKKMOKK. Sedan den äldre mannen flyttade in på boendet i januari har han klivit ut genom fönstret i sin lägenhet, i personalens kontor och i ett dagrum på avdelning, det står i en lex Sarah-anmälan.

      LÄS MER: Här är försäkringsbolagen som inte ersätter stöld på äldreboende

Boendet är ett så kallat blandboende, många av de som bor där har någon form av demenssjukdom och de flesta är inte utredda.

Risk att han inte hittas

Det finns en påtaglig risk för mannen att skada sig när han klättrar ut genom fönster. Risk finns också att han inte hittar tillbaka eller hittas av personalen igen och om det är kallt ute kan han frysa ihjäl, står det i anmälan.

      LÄS MER: Misstänkt slagsmål på äldreboende – 90-åring till sjukhus

Lyckades bryta upp ett fönster 

De åtgärder som togs för att mannen skulle sluta klättra ut genom boendets fönster var bland annat att byta lås till kontoret och ta bort samtliga fönsterhandtag i alla boenderum och andra rum, både på mannens avdelning och närliggande avdelning. När mannen trots allt lyckades bryta upp ett fönster trots att handtaget var borttaget har extra personal satts in på kvällar för att mannen ska kunna gå kvällspromenader. Mannens läkemedel har även setts över.

ANNONS

      LÄS MER: Morgonpersonal på äldreboende – Möttes av en urinstank

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS