News55

TV4 om den skälvande nyhetsmissen: "Bedömningen skulle varit annorlunda"

Artikelbild
Ett populärt underhållningsprogram återvänder till rutan nästa år.
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 mars 2016

Kanalen missade att rapportera om jordbävningen i Norr- och Västerbotten som mätte 3,9 på Richterskalan. Anders Oxelström, chef för TV4 Nyheterna, säger till Dagens Media att det var ett misstag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jordbävningen skakade Norr- och Västerbotten på lördagskvällen och var ovanligt stor för svenska förhållanden, skriver Norran. Enligt tidningen mätte det 3,9 på Richterskalan och var ett av de större jordskalv som uppmätts i Sverige.

      LÄS MER: Jan Scherman till attack mot TV4: “Djupt olyckligt”

Men trots detta valde TV4 att inte berätta om skalvet under helgens nyhetsrapportering, något som uppmärksammades i sociala medier. Bland annat på TV4 Nyheternas facebooksida där reaktionerna inte lät vänta på sig.

“Skärp er”

“Undrar om TV4 glömt bort att det skett ett jordskalv i Norrland på lördag som var det största på 100 år. Utländsk media tog upp det – men verkar som ni inte tycker det var så viktigt. Vaxholm är viktigare. Skärp er.”

“Utländsk media tog upp det MEN inte TV4 och Rapport i SVT. Det är ju skrämmande.”

      LÄS MER: “Mormor hur är ditt sexliv? – Bo Holmström presenterade programidéer men fick blank nej av tv-direktörerna”

“Jordbävning i norra Sverige är ju bara blahablabla jämfört med vårdagjämningen. Typiskt TV4 men 24 min reklam/ timme det går också bra att visa, jävla nötter.”

ANNONS

Bedömningen skulle ha varit annorlunda

Till Dagens Media säger Anders Oxelström, chef för TV4 Nyheterna, att jordbävningen borde ha tagits upp under nyhetssändningen.

– Jag kan bara konstatera att man fattar hundratals beslut om vad som ska vara med och inte, det handlar om olika bedömningar. Just här kan jag tycka att bedömningen skulle ha varit annorlunda, säger han till tidningen.

      LÄS MER: TV4 om Dani M:s medverkan – “Det ska vara högt i tak”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS