News55

99-åring bestulen på sina smärtlindrande mediciner - i hemmet

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 feb. 2016

Tjuven tog sig in i den 99-åriga kvinnans lägenhet när hon låg och sov och stal hennes smärtmediciner, det skriver NT. Sonen: – Det måste ju ha varit någon som visste om läkemedlen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

NORRKÖPING. Det var drygt en vecka sedan som stölden inträffade hemma hos 99-åriga Elsa Carlsson. Hon låg och sov när någon tog sig in i hennes lägenhet utan att bryta upp dörren. Till NT säger Elsa Carlsson att någon drog täcket över huvudet på henne. När hon fick bort täcket såg hon en person försvinna ut.

      LÄS MER: Höjt straff för vårdare som lurade miljoner av 90-årig kvinna

Medicinskåpet uppbrutet

Elsa Carlsson blev rädd och använde trygghetslarmet som går till hemtjänstens nattjour. Men eftersom hemtjänsten inte hanterar läkemedelsskrinet upptäcktes inte vad tjuven hade varit ute efter förrän morgonen därpå när hon skulle få sina mediciner av hemsjukvården. Plåtskrinet var uppbrutet och någon hade stulit nio smärtlindrande fentanyl-plåster samt 50 morfintabletter.

      LÄS MER: Här dansar bedragaren efter att ha länsat 95-åringens konto

Sonen Bengt Carlsson berättar att ingenting annat verkar vara stulet.

– Det har jag och min syster kollat, så det måste ju ha varit någon som visste om läkemedlen. Och det är ju lite märkligt att skrinet nyss måste ha fyllts på med mer tabletter eftersom jag tror att 50 är max vad man har hemma, förklarar han, till NT.

Tre läkemedelsstölder på kort tid

ANNONS

Lägenhetsdörren var inte uppbruten utan allting såg ut som vanligt efter stölden. Elsa Carlssons två barn har nyckel till lägenheten och hemtjänsten kan öppna dörren med hjälp av mobiltelefon. Detta är dock inte den första läkemedelsstölden som rapporteras. Två liknande stölder av smärtlindrande plåster har nyligen anmälts hos en annan kvinna i samma bostadsområde.

      LÄS MER: Ny form av bedrägeri mot äldre – låtsades vara Pensionsmyndigheten

Låsen till kvinnornas lägenheter avslöjar vem som öppnat dörren via digital nyckelhantering och polisen kan begära ut dessa listor av Norrköpings vård- och omsorg, det skriver NT.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS