News55

Bert Karlsson vill anmäla bostadsministern: "De ska fan få betala tillbaka för det"

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 14 apr. 2016

Bert Karlsson vill stämma bostadsministern Mehmet Kaplan för förtal efter att ministerns pressekreterare jämfört honom med företrädare för fascistiska Grå Vargarna. – Det är inte klokt, jag ska kontakta min advokat och se vad vi ska göra åt det. De ska fan få betala tillbaka för det, säger Bert Karlsson, till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under torsdagen publicerade Expressen bilder på när bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) under en middag satt vid samma bord som företrädare för fascistiska Grå Vargarna.

      LÄS MER: Bert Karlssons knivuttalande leder till stämning

“Har säkert käkat middag med Bert Karlsson”

När Expressen bad om en kommentar angående bilderna var det Mehmet Kaplans pressekreterare, Hakim Belarbi, som svarade på tidningens frågor om varför bostadsministern åt middag med dessa personer:

– Du försöker ju associera honom med den här personen för att de har varit i samma rum. Det finns massor av tillställningar, sade han till tidningen, och fortsatte:

– Du kan ju säkert hitta kungen på samma bild som en knäppskalle för att han varit på en representativ middag. Han har säkert käkat middag med Bert Karlsson och sen när Bert Karlsson säger rasistiska uttalanden så ringer du ju inte kungen och frågar vad han tycker om det, sa pressekreteraren Hakim Belarbi till Expressen.

      LÄS MER: Bert Karlsson lackar ur under intervju

Ska stämma ministern

ANNONS

Bert Karlsson tänker nu stämma Mehmet Kaplan för förtal. Till tidningen säger han att han ska kontakta sin advokat:

– De ska fan få betala tillbaka för det.

Har bett om ursäkt

Miljöpartiet har gått ut med ett pressmeddelande där ministern kommenterar bilderna:

“Jag visste inte att en person från Grå vargarna var på middagen. Jag vill aldrig vara på tillställningar med högerextrema organisationer. Jag och Miljöpartiet tar alltid fullt avstånd från alla typer av högerextrema organisationer och yttringar”, skriver han bland annat i pressmeddelandet.

Hakim Belarbi har på Twitter bett om ursäkt till Bert Karlsson.

ANNONS

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS