News55

Kommun kritiseras – så stor blev prislappen för mötesbord

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 25 aug. 2023Publicerad: 25 aug. 2023

Det har blossat upp ett infekterat bråk i en svensk kommun. Anledningen är att man har köpt ett dyrt bord till ett konferensrum. Det rapporterar P4 Kalmar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Emmaboda kommun har valt att lägga 760 000 kronor på ett specialbyggt mötesbord, en prislapp som förvånar och upprör många invånare i kommunen.

– Finns det bord som kostar så mycket? Var har de hittat det? Jag vet inte hur de resonerar men vi som är vanligt folk tycker att det är för jävligt, säger en Emmabodabo till P4 Kalmar.

Inköpet har lett till ett infekterat bråk bland politikerna. Kommunalrådet Johan Jonsson (C) skriver till P4 att kommunen har gjort ett misstag och att det är lätt att vara efterklok.

Socialdemokraten Maria Ixcot Nilsson är kritisk till kommunledningen.

– Jag är övertygad om att de styrande visste om det här och det känns inte korrekt med tanke på det ekonomiska läget som vi alla befinner oss i. Att kommunen då gör ett så här extravagant köp – jag förstår att det sticker i ögonen, säger hon till radion.

Jonsson replikerar att hela fullmäktige har ett ansvar och att Socialdemokraterna smiter undan.

“Medan vissa, framför allt Socialdemokraterna, springer runt på sociala medier och i annan media och försöker smita undan sitt egna ansvar sitter jag och diskuterar med politiker och tjänstemän hur vi ska göra för att detta inte ska upprepas”, skriver han till till P4.

Han lovar förändring och skriver att beslutstexter kommer att se annorlunda ut i framtiden.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS