News55

Detta avgör kändisduons guldstrid – enligt säljaren

Två guldtackor som exemplifierar humorduons guldstrid
News55
News55
Uppdaterad: 08 feb. 2024Publicerad: 08 feb. 2024

En humorduo gjorde en udda och häpnadsväckande upptäckt under renoveringen av ett hus, nämligen guldtackor för flera miljoner.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Humorduon Lucas Simonsson och Carl Déman köpte förra sommaren ett hus i Mölndals kommun värt 7,8 miljoner kronor. Under renoveringen av huset gjordes ett udda fynd – på vinden i ett dolt utrymme hittades runt tio kilo guld och fem kilo platina, erfar Göteborgs Posten. Det häpnadsväckande fyndet tros vara värt ungefär 11 miljoner kronor.

– Det var ett väldigt gammalt gömställe förmodligen, säger kammaråklagare James von Reis till TV4.

Efter upptäckten har det uppstått en tvist mellan flera parter som hävdar rätt till ädelmetallerna. Både hantverkarna som renoverade huset, humorduon och husets tidigare ägare menar att de borde tillfalla dem. 

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här. 

Humorparet har till tingsrätten begärt att ädelmetallerna borde återlämnas till dem. Den tidigare ägaren hävdar att fyndet tillhört hans nu döda föräldrar som också bott i huset. Han har uppvisat en guldtacka som ska ha varit en del av hans mammas dödsbo och denna uppges ha ett serienummer i samma serie som guldet som hittades i huset. 

18 år gammalt dokument

Säljarens advokater presenterar nu uppgifter som de menar är avgörande i fallet. Det handlar om ett 18 år gammalt gåvobrev där, den numera avlidna, mamman skriver att hennes yngste son ska få både fastigheten och allt lösöre i den.

– Vår uppfattning är att vår klient har erhållit guldet i gåva av sin mamma, säger den yngste sonens advokat Viktor Österberg till GP.

ANNONS

– Det är en gåva som skett under hennes livstid då hon har haft fri förfoganderätt över arvet från maken.

Ann-Christine Hemsedahl, som är advokat till säljarens syskon, håller dock inte med. Hon menar att guldet och platinan inte kan betraktas som lösöre eller bohag och att det därför inte har ingått i moderns gåva.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS