News55

Börje Salmings hyllning ställs in: "Ångest och skam"

Börje Salmings hyllning ställs in på grund av bortspelade pengar
TT/News55
TT/News55
Uppdaterad: 07 feb. 2024Publicerad: 07 feb. 2024

En konsertturné för att hylla Börje Salming ställs in. Arrangören har polisanmälts för bedrägeri och förskingring, skriver Aftonbladet. "Jag har fallit tillbaka i spelmissbruk. Det är dit pengarna har gått", säger arrangören till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jon Henrik Fjällgren, LaGaylia Frazier, Mariette, Rickard Söderberg, och Uno Svenningsson hör till artisterna som skulle uppträda på sex arenakonserter för att hylla hockeylegenden Börje Salming.

Det ekonomiska överskottet skulle gå till Börje Salmings stiftelse och finansiera forskning kring ALS, sjukdomen som tog hans liv.

I slutet av november sköts konserterna på framtiden, skriver Aftonbladet. Nu har de 9 500 biljettköparna fått besked från biljettföretaget Tickster att man inte kan nå arrangören och därför inte betala tillbaka pengarna.

”Utöver detta har vi mottagit information om att arrangören troligtvis också kommer att försättas i konkurs och att det kring detta specifika fall även upprättats en polisanmälan”, skriver Tickster, enligt tidningen.

Det är Jon Henrik Fjällgren som har polisanmält arrangören för bedrägeri och förskingring.

Arrangören berättar för Aftonbladet att han lider av spelmissbruk.

— Jag har levt under för stor stress under för lång tid och inte tagit ansvar för min sjukdom, så just nu är jag under behandling. Det är det som har hänt, säger mannen.

— Min ångest och skam, det går inte att sätta ord på.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS