Inte heller i Torontos tredje slutspelsmöte mot Boston kom svenske William Nylander till spel. Arkivbild. (Foto: Nathan Denette/AP/TT )
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 25 apr. 2024

Tre slutspelsmatcher och samtliga hittills utan storstjärnan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

William Nylander saknas fortsatt i Toronto, som föll med 2–4 hemma mot Boston i Stanley Cup-slutspelets åttondelsfinal. Nu leder Boston matchserien med 2–1.

Den svenske stjärnan William Nylander var med på Torontos morgonträning inför hemmamatchen mot Boston, rapporterar nhl.com. Efter den sade tränaren Sheldon Keefe fortfarande att det fanns “en chans” att Nylander skulle kunna spela.

Så blev det inte. 27-åringen dras med någon form av skada och missade sin tredje raka slutspelsmatch. När matchserien – efter två inledande möten i Boston – kom till Toronto blev det förlust med 2–4 för hemmalaget.

Ullmark vilades

Tyler Bertuzzi kvitterade för Toronto 11.25 in på den tredje perioden, men 28 sekunder senare satte Brad Marchand 3–2 för Boston. I slutskedet kunde Marchand även skicka in 4–2 i tom kasse efter att Toronto tagit ut målvakten Ilja Samsonov och ge Boston ledningen med 2–1 i matcher.

Den svenske Bostonmålvakten Linus Ullmark vaktade målet i den andra matchen, men fick nu sitta i båset till förmån för Jeremy Swayman.

Under säsongens grundserie spelade William Nylander alla 82 matcherna och fick ihop 98 poäng, varav 40 mål. Han var den främste poänggöraren bland NHL-svenskarna och poängskörden är hans bästa hittills under en enskild säsong i NHL-karriären.

Kempe tvåmålsskytt

ANNONS

Adrian Kempe satte både 1–0 och 2–0 för Los Angeles under den första perioden borta mot Edmonton, men matchen blev en rysare. Schweizaren Kevin Fiala satte 4–3 för bortalaget i början av den tredje perioden, men Edmontons Dylan Holloway kunde med sitt andra mål för kvällen ta matchen till förlängning. Där avgjorde Anze Kopitar redan efter drygt två minuter och Los Angeles kunde via 5–4-segern kvittera till 1–1 i matcher.

Vegas vann med 3–1 borta mot Dallas och leder med 2–0 i matcher. Åttondelsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.