News55

De bästa kreditkorten för cashback 2024

Artikelbild
News55 Partner
News55 Partner
Uppdaterad: 23 apr. 2024Publicerad: 16 apr. 2024

Cashback är en av de bästa och mest lönsamma förmånerna du kan ha på ditt kreditkort. Med rätt cashbackkort kan du få pengar tillbaka på allt du spenderar och på så sätt börja spara pengar varje gång du använder ditt kort.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det finns ett stort antal kreditkort med cashback på marknaden, men vissa är betydligt mycket bättre än andra. Därför har vi tagit en titt på det aktuella utbudet och samlat rekommendationer och tips på de bästa korten i denna guide.

Expertens topp 3 rekommendationer

Eftersom vi själva inte är experter på kreditkort och förmåner kopplade till korten, har vi tagit hjälp av Adam Jarfjord på kreditkort.nu som skapat en heltäckande guide över de bästa kreditkorten som ger cashback.

Vi bad honom sammanfatta sina rekommendationer samt erbjuda tips du ska tänka på när du letar efter ett nytt kreditkort.

Re:member Flex

Re:member Flex är det allra bästa kreditkort med cashback just nu då kortet har ett unikt och generöst cashbacksystem och dessutom ingen årsavgift.

Detta kreditkort är kopplat till ett rabatt- och cashbacksystem som heter Remember Reward. Via programmet får du exklusiva rabatter hos fler än 300 välkända varumärken inom allt från resor och boenden till mode och abonnemang.

Rabatten du erhåller omvandlas till en cashback som dras av din månadsfaktura, och med rabatter på över 50 % hos vissa varumärken, är det utan tvekan den högsta cashbacken på marknaden just nu.

ANNONS

Bank Norwegian

Under 2023 gjorde Bank Norwegian om sina förmåner och gav kunder möjligheten att välja mellan det klassiska bonussystemet Cashpoints, eller cashback.

Med cashbacken får du 0,5 % tillbaka på allt du köper.

Som i många fall dras cashbacken av din månadsfaktura och kan på så sätt hjälpa dig spara pengar varje gång du köper något.

Kortet har dessutom ingen årsavgift, men däremot får du endast cashback på de första 100 000 kronorna du spenderar varje år, vilket är begränsande för många.

American Blue Cashback

Amex Blue Cashback är ett mer exklusivt cashbackkort med ett högt kreditutrymme och exklusiva förmåner – däribland en generös cashback.

Med kortet får du 1,25 % i återbäring på allt du köper, oavsett om du använder kortet i Sverige eller utomlands.

ANNONS

Kreditkortet har en årsavgift på 420 kronor vilket innebär att du måste spendera cirka 34 000 kronor med kortet för att täcka årsavgiften med din cashback.

ANNONS

Tips att tänka på när du ska välja ett cashbackkort

Om du överväger att skaffa ett cashbackkort, är det viktigt att du överväger flera faktorer för att säkerställa att du väljer det kort som bäst passar dina ekonomiska behov och köpvanor.

Här är några av de viktigaste faktorerna att ta i beaktande.

Kostnaden

Innan du ansöker om ett cashbackkort, bör du noggrant undersöka alla associerade kostnader.

Det inkluderar årsavgifter, ränta och eventuella andra avgifter som kan tillkomma för exempelvis transaktioner utomlands.

Ibland kan ett kort med högre årsavgift erbjuda högre återbäring eller ytterligare förmåner som kan vara värdefulla beroende på dina spenderingsvanor. Jämför alltid de totala kostnaderna med de potentiella fördelarna för att avgöra om kortet är värt den extra kostnaden.

ANNONS

Finns det tak på återbäringen?

Många cashbackkort har en gräns för hur mycket återbäring du kan tjäna inom en viss period. Det är viktigt att förstå dessa gränser innan du väljer kort.

Om du är en person som spenderar mycket på ditt kreditkort kan ett kort utan gräns vara mer fördelaktigt. Å andra sidan, om du spenderar mindre, kan ett kort med en återbäringsgräns fortfarande räcka gott och väl. Se till att gränsen matchar dina förväntade utgifter för att maximera dina fördelar.

Hur återbäringen betalas

Det är också avgörande att förstå hur och när återbäringen betalas ut. Vissa kort ger återbäring månadsvis, medan andra kanske gör det årligen. Dessutom kan återbäringen komma i form av kontanter, poäng som kan användas för framtida köp, eller som avdrag på din månadsfaktura.

Välj ett kort som erbjuder en återbetalningsmetod som passar dina behov och preferenser.

Andra förmåner på kreditkortet

Slutligen erbjuder cashbackkort andra förmåner som ökar värdet på kortet, däribland reseförsäkring, förlängd garanti på köp, lounge access och exklusiva rabatter.

ANNONS

Bedöm vilka extraförmåner som är viktigast för dig och undersök om de överväger eventuella extra kostnader med kortet.Obs! Du får inte glömma att kreditkort medför en ekonomisk risk och är något du endast ska använda om du förstår riskerna med kreditkort och framför allt att har råd med krediten och avgifterna. Har du svårt att få ekonomin att gå ihop finns det hjälp att få.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
News55 Partner
News55 Partner

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte News55 eller redaktionens åsikter.

News55 Partner
News55 Partner

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte News55 eller redaktionens åsikter.

ANNONS