News55

Göran Perssons uttalande om seniorer får skarp kritik

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 maj 2017Publicerad: 09 maj 2017

Sveriges före detta statsminister Göran Persson, 68, uttalade sig om pensionssystemet i en intervju med Svenska Dagbladet. Ett uttalande som har fått skarp kritik, rapporterar SvD.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Det är många snygga tjejer och starka killar som tvingas lämna sina jobb utan att de vill”, så lyder det citat som har fått kritiker på sociala medier att höja sina röster.

Citatet kommer från Sveriges före detta statsminister Göran Persson som intervjuades i Svenska Dagbladets artikelserie Skuldstressen.

LÄS MER: Så gav Annie Lööf Göran Greider svar på tal

I den aktuella artikeln reflekterade Persson över pensionssystemet och att kvinnor och män i hans ålder enligt honom fortfarande är unga, skriver SvD.

Och det är just Perssons beskrivning av dessa kvinnor och män som antingen “snygga” eller “starka” som har väckt reaktioner.

Framför allt har Centerpartiets kvinnoförbund varit kritiska. På Twitter skriver Centerkvinnorna: Göran Persson hur beskriver du dig själv i ditt CV? Snygg, stark eller som fd Statsminister?

Emma Blomdahl, en av förbundets medlemmar kommenterar också uttalandet på Twitter: Göran Persson förstärker destruktiva könsstereotyper med sitt citat i SvD det är så här machokultur får fortsätta existera.

LÄS MER: Jonas Gardell och Anna Kinberg Batra i ny Twitter-tvist

ANNONS

På Instagram lade Blomdahl upp en bild på sig själv med texten: Hej fd statsminister Göran Persson jag är tjej och jag är kanske snygg men vet du jag är framförallt STARK. Kanske kommer som en chock för dig att tjejer kan vara starka men jag är det. Du borde läsa på om destruktiva könsstereotyper som du just nu bara förstärker.

Oavsett vad man tycker är det helt klart att uttalandet inte har passerat obemärkt förbi.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS