News55

Sveriges tredje största pensionärsorganisation har skapats

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 19 maj 2016

Sveriges äldsta pensionärsorganisation SPRF har beslutat att gå samman med SKPF pensionärerna. Tillsammans får förbunden 170 000 medlemmar och målet är att i framtiden företräda Sveriges samtliga pensionärer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var under onsdagens kongress som Sveriges pensionärers riksförbund (SPRF) beslutade att gå samman med SKPF pensionärerna, Svenska kommunalpensionärernas förbund, det står i ett pressmeddelande från SPRF.

Sveriges tredje största pensionärsorganisation

Förbunden får nu tillsammans ungefär 170 000 medlemmar och är därmed Sveriges tredje största pensionärsorganisation. Det är första gången två pensionärsförbund går samman.

Målet med sammanslagningen är att inte bara företräda de egna medlemmarna utan Sveriges samtliga pensionärer vilket innebär ungefär 20 procent av befolkningen och två miljoner personer.

“Använda resurser på bättre sätt”

Förbundsordförande i SPRF, Jöran Rubensson, förklarar vidare:

– Genom att också på ett organisatoriskt plan samla krafterna kan vi nu på ett betydligt bättre sätt använda våra resurser för att få genomslag i samhällsdebatten. Vi blir också mer representativa för pensionärerna och kan med ännu större kraft driva våra hjärtefrågor, säger han i pressmeddelandet.

“Känns jättebra”

ANNONS

Berit Bölander, ordförande i SKPF, ser fram emot ett gemensamt arbete i positiv anda:

– Jag tycker att det känns jättebra att vi tillsammans kommit så här långt och bestämt oss för att gå samman, säger hon i pressmeddelandet och hälsar alla nya medlemmar välkomna.

Formellt går förbunden ihop den 1 juli 2016 och fusionen beräknas vara avslutad vid årsskiftet.

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS