News55

Folkkär tv-profil kritiserar SVT: "Farlig väg"

Otti Haukebö, känd från "Hotell Romantik" i SVT, har gått bort.
News55
News55
Uppdaterad: 08 jan. 2024Publicerad: 08 jan. 2024

En känd sportkommentator i SVT oroas över utvecklingen på kanalen. Det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SVT:s sport-journalist Jacob Hård. Foto: Pontus Lundahl / TT


Jacob Hård är sportjournalist och har under flera år kommenterat sportevenemang – framförallt har han varit engagerad i längdskidåkning och friidrott. 

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här. 

Nu har han fyllt 69 år vilket innebär att han inte längre får vara anställd hos SVT. Public service-bolaget har en ålderspolicy som stoppar personer som är äldre än 69 att jobba. Detta innebär att den erfarna kommentatorn går i pension i slutet på januari, mitt under skidsäsongen. 

Enligt Expressen är hans tid på SVT dock inte över.  

— Både jag och SVT vill att jag ska fortsätta. Vi håller på att diskutera hur ett frilansupplägg ska se ut, säger han till tidningen, som tillägger att det kan bli ett OS för Hård. 

— Det är klart att nånstans det där OS 2026 vore kul att få jobba med. Det finns ju förstås i mitt medvetande. Men jag tänker också att jag kanske inte ska låsa fast mig med allt för tydliga planer, utan känna lite hur det känns, säger han. 

ANNONS

Oroar sig över utvecklingen

Hård är dock orolig över utvecklingen på arbetsplatsen. Sedan pandemin jobbar man mindre och mindre på plats och allt mer hemifrån. 

— Jag blir orolig för utvecklingen mot att man är mindre och mindre på plats och mer och mer hemma, den är också ett hot mot kvaliteten på jobbet. Jag förstår skälen. Det är ekonomi i första hand. Lite miljö, lite praktiska skäl. Men man gör ett bättre jobb på plats.

ANNONS

Som kommentator missar man mycket om man inte är på plats fysiskt, menar Hård. Bland annat det som händer utanför kamerabilderna, atmosfären och det spontana snacket med åkare. 

– Om det blir regel att sitta hemma och nåt enstaka undantag att man blir på plats, då är man inne på en farlig väg vad gäller kvaliteten i jobbet.

Jacob Hård har dock valt att vara SVT trogen. Att jobba för publiken och med arbetskamraterna är två stora anledningar.

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS