News55

Influensan backar

Artikelbild
ENK÷PING 20131002
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 25 feb. 2016Publicerad: 25 feb. 2016

Toppen av säsongens influensaepedemi har nåtts och antalet influensafall minskade under förra veckan, konstaterar Folkhälsomyndigheten i sin influensarapport. Flest fall rapporterades i Västra Götaland, Stockholm och Skåne.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Influensaaktiviteten i Sverige är fortsatt på mellanhög nivå men antalet rapporterade influensafall minskade under förra veckan och toppen av säsongens epidemi har nåtts. Det konstaterar Folkhälsomyndigheten i sin influensarapport.

Totalt rapporterades 802 influensafall förra veckan och flest fall rapporterades från Västra Götaland, tätt följt av Stockholm och Skåne. Minst hade Norrbotten och Västerbotten med enbart två inrapporterade fall vardera.

Personer 40 till 64 år värst drabbade

Influensasäsongen domineras hittills av influensa A och flest antal fall och störst andel återfinns bland vuxna i åldrarna 40-64 år.

Under säsongerna sedan pandemin har andelen fall av influensa A i de olika åldersgrupperna ändrats från att det främst var personer mellan 15 till 39 år  – till personer i åldrarna 40 till 64 år.

Sportloven runt om i Sverige kan innebära ett regionalt avbrott i spridningen av influensa.

      LÄS MER: Nu kommer influensan – här är flest drabbade

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS