News55

Lasse Åberg om att bli äldre: "Folk viker ner sig"

Lasse Åberg
Lasse Åberg fyller 84 år. Foto: Anders Wiklund / TT
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 06 maj 2024Publicerad: 06 maj 2024

Den folkkära multikonstnären Lasse Åberg har just fyllt 84 år. Men han har inga planer på att gå i pension.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lasse Åberg är en mångkonstnär av rang och har ständigt nya projekt på gång.

Han har nyligen haft föreställningar med Janne Schaffer, utställningar, invigningar, och i höstas gav han ut boken ”Samlade fragment ur ett spretigt liv”. 

– Jag kommer fortsätta tills pennan trillar ur min hand. Det är klart att jag inser fakta. Livet är inte oändligt och en snabb kalkyl säger att jag levt större delen av mitt liv och med det svaret är det ju skönt att känna att jag varit flitig, har han tidigare sagt till Allas

Åberg har dock inget emot att ta det lite lugnt, vattna blommorna och kolla på fåglar. Men att anamma pensionärslivet fullt ut verkar inte vara aktuellt. 

– Det enda som kan sätta käppar i hjulen nu för tiden är väl döden eller att man blir jättesjuk. Har man ett kreativt yrke så slutar man inte, det är ett sätt att vara, säger han till Hänt.

Lasse Åberg: “Det är lite otäckt”

När Lasse Åberg var runt 60 år drabbades han av hjärtflimmer och blev påmind om sin dödlighet. Han fick en pacemaker inopererad, som har fungerat bra. Men ändå är skådespelaren rädd för att bli sjuk och att mista livet, berättar han för Allas. 

Lasse Åberg
Lasse Åberg fotograferad på Åbergs Museum. Foto: Anders Wiklund / TT 
ANNONS

För att hålla sig i form promenerar Åberg nästan varje dag till sitt museum, vilket blir omkring 6000 steg. Han är dock inte helt bekväm med att bli äldre, trots att hälsan är i behåll.

– Det är en jävlig ålder att vara runt 80-årsstrecket. Folk viker ner sig runt omkring en. Halva filmteamet har ju gått åt: Bosse Jonsson, Jon Skolmen, Sven Melander, Kim Anderzon, Svante Grundberg, Roland Jansson och flera andra. Man känner att man själv står i kö på något vis. Det är lite otäckt, säger han i en intervju med Hemtrevligt

Läs mer: Så sörjer Lasse Åberg sin parhäst

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS