News55

Här är kändisarna som väljer bort alkohol

alkohol
Att sluta dricka alkohol förändrade livet för dessa kändisar. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX / TT
Mauritza Klingspor
Mauritza Klingspor
Uppdaterad: 30 apr. 2024Publicerad: 30 apr. 2024

Flera kända personer har valt att leva ett nyktert liv. Här är några kändisar som berättar om livet utan alkohol och varför de tog beslutet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Anne Hathaway väljer bort alkohol
Hollywoodskådisen Anne Hathaway. Foto: CJ Rivera / AP / TT

Hollywoodkändisen och skådespelaren Anne Hathaway berättar i en intervju att hon slutat dricka alkohol, skriver CNN. Ett beslut hon tog efter en besvärlig bakfylla 2018.

– Det finns så många andra saker jag identifierar som milstolpar. Jag brukar inte prata om det, men jag är över fem år nykter.

Att fylla fyrtio känns däremot som en milstolpe. 

 – Det känns som en milstolpe för mig. Fyrtio känns som en gåva. Men faktum är att jag tvekar att kalla det medelålder, helt enkelt för att jag skulle kunna bli påkörd av en bil senare idag. Vi vet inte om det här är medelåldern. Vi vet ingenting. 

Elton John väljer bort alkohol
Artisten Elton John. Foto: Susan Walsh / AP / TT

Legendariska musikern Elton John har varit nykter i över 30 år. I en intervju med Variety ger han råd till andra med alkoholproblem. 

 – Idag är mitt bästa råd till personer som står inför dessa svåra tidiga dagar av nykterhet att vara ödmjuka. Gör återhämtning till din absoluta prioritet framför allt annat. Gå inte tillbaka till jobbet för tidigt. Ta den tid du behöver för att lära dig och läka. Jag tror inte att jag fortfarande skulle vara nykter idag om jag inte hade tagit ledigt ett år och kastat mig in i mitt program för återhämtning, säger Elton John. 

ANNONS

Alkohol för att dämpa känslorna

Björn Ulvaeus väljer bort alkohol
Abba-medlemmen Björn Ulvaeus Foto: Henrik Montgomery / TT

Under Abbas storhetstid led Björn Ulvaeus av dåligt självförtroende. Han vände sig då till alkoholen för att dämpa känslorna. Idag är han nykter och upplever att det är ett av de bästa besluten han tagit, rapporterar Expressen

ANNONS

– Förr så var det lite som att fly från sig själv. Man behöver inte gå in på varför men att döva med hjälp av alkohol och sedan när man bestämmer sig för att ”nej, nu har jag nått vägs ände”, då tror man att de ska bli lite grått och dystert efteråt men i själva verket blir det precis tvärtom. Man lyfter, det öppnar sig och man är i direktkontakt med allting på ett helt annat sätt. Det var bland de bästa grejerna jag har gjort och jag kan rekommendera det till de som är fast i det eländiga, det är en fruktansvärd sjukdom, säger han. 

Andra kändisar som har väljer bort alkohol är Carina Berg, Mikael Persbrandt, Gunde Svan och Ann-Britt Ryd Pettersson.

Läs mer:

Förslag om alkohol skapar oenighet

Så ofta dricker chefen alkohol

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS