News55

Inga fler Nyårsklockor för Loa Falkman

Artikelbild
Fredrik Lundberg
Fredrik Lundberg
Uppdaterad: 06 aug. 2015Publicerad: 06 aug. 2015

Det blev bara ett år av nyårsklockor för Loa Falkman, 68. Den populära sångaren har förlorat sitt uppdrag att fira in det nya året i SVT. Reklamrollen som ICA-Stig blev för mycket för SVT.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Traditionen att läsa dikten ”Nyårsklockan” på Skansen har funnits i 120 år och har sedan 1977 sänts på SVT. 2014 tog sångaren och skådespelaren Loa Falkman över det prestigefulla uppdraget som bland annat Jan Malmsjö, Margareta Krook och Jarl Kulle haft före honom.

Efter en tid av spekulationer slog nyheten att Loa Falkman skulle efterträda Hans Mosesson ner som en bomb. Loa Falkman blev i början av året helt plötsligt en av de mest omskrivna personerna i sociala medier. Väldigt många hade åsikter om valet av ICA-Stig.
– Samtidigt pågick Super Bowl och krig i världen. Det blev en sådan genomslagskraft att det inte var klokt, säger Loa till mitti.se.

Även SVT:s ledning hade en stark åsikt om ICA:s val av huvudrollsinnehavare i sina reklamfilmer.

Nu får Loa Falkman varken läsa Nyårsklockor eller göra radioprogram för public service.
– Jag får heller inte göra musiktävlings­programmet i P2 som heter “Bit för bit” med Loa. Möjligen kommer jag samla ihop mina tankar om detta. Jag har synpunkter, kan man säga, säger han till mitti.se.

Loa Falkman skriver just nu på sina memoarer.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS