News55

Stor oro i skånska Arlöv

Artikelbild
Ulf Bengtsson
Ulf Bengtsson
Uppdaterad: 15 juli 2015Publicerad: 15 juli 2015

På en vecka har ett mord, en skottlossning och en granatattack mot ett bostadshus inträffat i Arlöv. – Och vi ser inget samband mellan brotten, säger polisens pressinformatör Ewa-Gun Westford till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Natten till idag kastades en handgranat mot ett bostadshus i centrala Arlöv. Nu försöker polisen få klarhet i om det fanns en hotbild mot någon av de boende i huset. Rutor i huset krossades vid den kraftiga detonationen.

– Som tur var studsade handgranaten bort från huset och hamnade på en gräsmatta, annars kunde skadorna blivit värre, säger polisens pressinformatör Ewa-Gun Westford till News55.

Fyra timmar tidigare, efter en minnesstund avlossades två skott på Kärleksgatan i Arlöv.

– Vi har hittat två tomhylsor och rubricerar skotten som mordförsök. I dagsläget ser vi inget samband mellan de tre brotten, säger Ewa-Gun Westford. Enligt ett vittne ska en person på motorcykel ha avlossat de två skotten mot en bil i en korsning. Det verkar inte som någon skadades vid skottlossningen.

Polisens pressinformatör Ewa-Gun  Ewa-Gun Westford. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

Polisens pressinformatör Ewa-Gun Ewa-Gun Westford. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

Kommunstyrelsens vice ordförande, Kent Wollmér (S), märker en stor oro bland befolkningen.

– Det är klart att alla är oroliga och rädda. Att sådant här bara får förekomma här i Arlöv, säger Wollmér, men vi har inlett ett samarbete med polisen som nu är på plats här.

– Jag tror det är viktigt att vi finns fysiskt på plats i Arlöv nu när det finns så mycket oro där, säger Ewa-Gun Westford.

ANNONS

Efter mordet förra tisdagen på en man i 20-årsåldern sitter två personer häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. Och igår var det en minnesstund för den mördade och cirka 200 personer hade mött upp, efter det kom en ny skottlossning.

– Vi genomför nu förhör med vittnen och har kopplat in åklagare för att få hjälp, säger Westford. Det brukar vi göra när grova brott begåtts och då vi behöver hjälp.

Närmaste polisstation för arlövsborna finns i Malmö.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS