News55

Därför vägrade sportprofil att ställa upp i SVT-program

Artikelbild
Idrottsstjärna vägrade i många år att delta i ett populärt program på SVT.
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 31 jan. 2024

Efter ett helt decennium av förfrågningar gav idrottsstjärnan till slut med sig och hon ställer nu upp i det populära SVT-programmet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mästarnas mästare börjar sändas den 4 februari. Då ska den före detta alpina stjärnan Anja Pärson delta i programmet tillsammans med en rad andra idrottsproffs. 

Året var 2012 när Anja Pärson la skidorna på hyllan och hon fick redan då förfrågan om att ställa upp i programmet. Hon vägrade dock att delta då det var viktigt för henne att tio år ska passera innan hon ställer upp. 

— Jag har nog fått frågan varje år och även precis innan jag skulle sluta. Men jag har alltid sagt att jag gör det inte förrän efter tio år. Micke Leijnegard (programledare) har tjatat och sagt att ‘den här säsongen hade det var så fint om du var med’. Men jag har stått på mig och sen när det var tio år då fanns ingen ursäkt, säger Pärson till SVT.

Den 42-åriga Anja Pärson berättar att anledningen bakom tioårsgränsen är att Mästarnas mästare har gett henne mest när idrottare som avslutade sin karriär långt tidigare varit med.

— Att se tillbaka på gamla minnen och komma ihåg. Sen tycker jag från min sida att tioårsperspektivet känns intressant. Att se om jag komma in i det mentala och prestera på hög nivå.

“Ett stort fysiskt monster”

Övriga deltagare som i år ställer upp är bland annat hockeyspelaren Joel Lundqvist, speedwayföraren Tony Rickardsson och handbollsspelaren Johanna Ahlm. Anja Pärson säger att det kommer att bli en utmaning att möta en person som Joel Lundqvist då han precis avslutat sin karriär och är ”ett stort fysiskt monster”. 

Anja Pärson skulle varit med programmet förra året men stoppades av en skada.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS