News55

Mikael Persbrandt: “Jag har blivit raggare”  

Mikael Persbrandt
Mikael Persbrandt har köpt en klassisk raggarbil. Foto: Staffan Löwstedt SVD / TT
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 07 maj 2024Publicerad: 06 maj 2024

Mikael Persbrandt, en av Sverige främsta skådespelare, avslöjar att han har blivit raggare efter sitt senaste inköp av bil. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är inte bara film och tv som gäller för stjärnskådisen Mikael Persbrandt. Han har även ett stort motorintresse och har nyligen köpt en klassisk raggarbil. 

I Youtube-serien Biltokig visar han upp sitt senaste vrålåk – en Oldsmobile 442 W30, vilket Nu.se rapporterar om.

– Det började som en 60-års present till mig själv. Jag har inte varit mycket för amerikanare, jag håller på lite med racing som hobby, både med motorcyklar och bilar. Jag vet inte, fan jag har blivit raggare helt enkelt, berättar Persbrandt på Youtube.

Bilen är en specialvariant och av många ansedd som den bästa varianten av Oldsmobile, från “den gyllene muskelbilseran”. Raggarklassikern har en V8-motor på 370 hästkrafter. 

– Den här är ju nybyggd i staterna, den har ju alla lappar, den är egentligen i bättre skick än när den kom från fabriken. Den är ju i helrenoverat original med röda plastinnerskärmar. När man kom upp vid rödlysena för att ha lite race mot någon, så sa man ”If you see red you’re dead”, säger skådespelaren.

Om några veckor ska han köra bilen i idealtidsracet Tulpen Rallye, där endast bilar tillverkade innan 1972 får vara med. Racet körs mellan Bilbao i Spanien till Paris i Frankrike.

Bilarna hos Persbrandt

ANNONS

Enligt uppgifter från Transportstyrelsen hade Mikael Persbrandt nio fordon i garaget ifjol, skriver Nyheter24

  • Honda SC 03 (Motorcykel, 1980)
  • Mercedes-Benz S 500 (2021)
  • Suzuki GSX1300RA (Motorcykel, 2014)
  • Ford Fiesta 1.3 i (2006)
  • KTM Freeride E-Xc (Motorcykel, 2020)
  • Italjet Formula 125 FR2 (Motorcykel, 1998)
  • Husqvarna VR 500 (Motorcykel, 1984)
  • Tk BT1300 (Släp, 2013)
  • Porsche 911 Carrera GT3 (2018)

Det verkar dock vara viss ruljans bland skådespelarens bilar. Enligt motorsajten Carup har Persbrandt exempelvis även en Ferrari California, som beskrivs som en “läcker” cabriolet med 560 hästkrafter. 

ANNONS

Läckbergs vrålåk

Camilla Läckberg
Författaren Camilla Läckberg äger en riktig värstingbil.  Foto: Fredrik Sandberg / TT 

Mikael Persbrandt är givetvis inte den enda svenska kändisen som är intresserad av värstingbilar. Deckardrottningen Camilla Läckberg och hennes man Simon Sköld köpte i fjol en Porsche Cayman GT4, en av marknadens snabbaste banbilar enligt Carup.

ANNONS

Läckberg har även elbilen BMW i4 och hon är inte ensam om att välja just en elbil. Björn Ulvaeus, Micael Bindefeld, Niklas Strömstedt, Jonas Gardell och Plura sällar sig till skaran som kör elbil. 

– Jag tänker på ett annat sätt angående bilar sedan jag blev pappa. Jag skäms över att jag inte tidigare var så miljömedveten. Nu har jag en liten kille på sju år som dagligdags frågar varför vi tankar bensin istället för att ladda el, säger Micael Bindefeld i ett pressmeddelande.

Läs vidare:
Här är nya kravet när du skrotar din bil

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS