News55

De belönas för sin forskning om äldre

Artikelbild
Åtta anställningar vid Göteborgs universitet har skett på olaglig väg, visar internrevisorns granskning. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 25 nov. 2016

De två forskarna Madeleine Mellqvist Fässberg och Angela Bångsbo tilldelas det första priset ur Forskningsfonden till Carin Mannheimers minne, för sin forskning om äldre i Sverige. Det rapporterar P4 Göteborg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pristagarna Madeleine Mellqvist Fässberg och Angela Bångsbo i Göteborg tilldelades 50 000 kronor vardera ur Forskningsfonden till Carin Mannheimers minne. Det är Carins dotter Anna Mannheimer som står bakom fonden och som också delade ut priset under fredagen i samband med årsmötet för Göteborgs universitets Centrum för Åldrande och Hälsa, AgeCap.

      LÄS MER: Varför är de gamla så ensamma i Sverige?

Brinner för äldres livssituation

Precis som sin mamma brinner Anna Mannheimer för äldre människors livssituation. Bland annat stod hon för manus och regi i pjäserna “Sista dansen” och “I sista minuten”, som båda handlar om äldre människors tillvaro och förutsättningar. Den fond Anna Mannheimer upprättade i sin mammas minne är ett sätt att föra vidare sin mammas engagemang, berättar hon i P4 Göteborg.

– Pengarna kommer från min mammas pjäser som tog upp detta med åldrandet. Hon var väldigt engagerad i det och det känns som ett ämne som låg henne varmt om hjärtat och som behöver pengar, säger Anna Mannheimer till P4 Göteborg.

      LÄS MER: Vårdtagare fick vänta på bedömning – avled på sjukhus

“Det känns rätt att pengarna går dit”

Pristagarna Madeleine Mellqvist Fässberg och Angela Bångsbo belönas för sin forskning om äldre. Forskaren Madeleine Mellqvist Fässberg har studerat självmordsförsök hos äldre kvinnor medan Angela Bångsbo har fokuserat på att studera hur äldre ska bli mer delaktiga i vårdkedjan.

– Det känns rätt att pengarna går dit, säger Anna Mannheimer.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS