News55

Här slår ny brottsvåg mot äldre

Artikelbild
STOCKHOLM 20151103
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 dec. 2023

En brottsvåg mot äldre har drabbat en specifik region. Polisen misstänker att det rör sig om en bedrägeriliga.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TV4 rapporterar att flera äldre personer som tillhör polisregion Öst har blivit utsatta för bedrägerier av okända gärningspersoner. Polisen menar att det kan röra sig om en liga, då tillvägagångssätten för brotten liknar varandra.  

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här. 

I Linköping har två bedrägeribrott mot äldre kvinnor skett tätt inpå varandra.

Den ena kvinnan blev av med flera tusentals kronor. Kvinnan blev uppringd av en okänd person som ville informera henne om att hon beställt varor. Den okända personen ville därför komma och hämta bankuppgifter hemma hos kvinnan. 

När telefonsamtalet avslutades fick den äldre kvinnan senare besök av en person som sa sig vara från ett vaktbolag. Den okända personen rånade sedan henne på både bankkort och smycken. 

Strax efter polisen fått larm om det första rånet råkade en annan äldre kvinna ut för ett liknande brott. 

– Det här kommer i vågor och ibland kan det röra sig om ligor, säger Olle Älveroth, presstalesperson på polisregion Öst. 

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här. 

ANNONS

Polisen påpekar vikten av att direkt lägga på telefonen om någon ringer upp och försöker komma åt känslig bankinformation eller liknande. Seriösa företag, myndigheter eller banker skulle aldrig be om att uppge sådan information eller logga in med bank-id via telefon.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS