News55

Jonas Wahlström akut sjuk: "Hade definitivt gått illa"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2022

Jonas Wahlström hade nyligen änglavakt. Efter 17 dagar på sjukhus är han äntligen hemma.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skansen-akvariets Jonas Wahlström, 69,  åkte på en blodförgiftning och tillbringade 17 dagar på sjukhus efter att ha fått medicin dygnet runt.

Han lade upp en bild på sin Facebook med en bild på sin arm och med texten: ”Äntligen utsläppt efter 17 dagars isolering på Södersjukhusets infektionsklinik med olika antibiotika intravenöst 5 gånger per dag och natt. Har blivit fantastiskt välvårdad och min blodförgiftning är botad!”.

Och han verkar onekligen ha haft en riktigt tur då han kom in i grevens tid och snabbt fick vård. Han har heller igen aning om vad som orsakade blodförgiftningen men tackar sin lyckliga stjärna att han fick hjälp.

– Jag fick plötsligt hög feber, upp emot 40 grader. Jag fick antibiotika som var verkningslös. Sedan fick jag en medicin som hjälpte, men då fick jag så kraftig hjärtklappning och sedan kom febern tillbaka. Till slut åkte jag in till akuten på Södersjukhuset och där blev jag inlagd direkt. Jag hade en mycket kraftig blodförgiftning och de sa att det var en väldig tur att jag kom in i tid annars hade det definitivt gått illa, berättar han i Aftonbladet.

Nu är han tillbaka bland sina lemurer och ormar på akvariet men har tappat en del i vikt under sjukhusvistelsen, något han tycker är enbart positivt och är fortfarande sliten efter sviterna.

– Jag mår bra, men jag är trött efter det här. Sedan är det första gången på 30 år som jag väger under 90 kilo så jag har tappat 8 kilo och det är en fördel, det klagar jag inte på.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS